Have to rebbot to launch a game

Feel free to go ahead and ask for Help and Support or check out what's already been answered from other customers
Forum rules
This section is for asking about help in regards to your PSIO Cartridge. Do not post any questions here relating to your order. Instead, please open a support ticket in our Service Desk. Thanks.
Post Reply
User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 20th, 2019, 10:40 am

Hello !

Since about two updates, games are not working directly after a cold boot.

I have to launch the PSIO once, then when i launched a game i'm at a black screen and it doesn't load anymore.

I have to push reset, reselect my game, and then it is launching flawlessly.

Anyone have an idea ?

User avatar
NRGDEAD
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 821
Joined: September 22nd, 2017, 3:10 am
I am a: Noob
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by NRGDEAD » December 24th, 2019, 4:47 pm

Have you tried a different SD card?
Cue2cu2: A Python script for creating CU2 sheets via the command line on Linux/Mac/Windows.
GitHub / Forum

PSIO wallpaper template in Photoshop format.

ortape
Just Joined
Just Joined
Posts: 8
Joined: October 16th, 2019, 7:25 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by ortape » December 25th, 2019, 2:01 am

MeTeK, I experience a similar thing with the Menu System 2.6.9 this PSIO shipped with and 2.6.10. I use an SCPH-7001 and SanDisk Ultra 256GB XC Micro SD. From a cold boot only a black screen is seen when attempting to launch a game. Waiting until "Initialising" appears on a cold boot and then resetting the console seems to be a workaround.

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 25th, 2019, 12:26 pm

I've tried several SD, same result.

everything is working as it should, except that i have to launch the game once, black screen, reset, relaunch the same game, and working flawlessly.

User avatar
NRGDEAD
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 821
Joined: September 22nd, 2017, 3:10 am
I am a: Noob
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by NRGDEAD » December 25th, 2019, 7:43 pm

Can you confirm via the options what firmwares you're running? Do ARM/FPGA match your Menu System?
Cue2cu2: A Python script for creating CU2 sheets via the command line on Linux/Mac/Windows.
GitHub / Forum

PSIO wallpaper template in Photoshop format.

User avatar
Matt
Cybdyn Systems - Admin
Cybdyn Systems - Admin
Posts: 2855
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
PlayStation Model: H2000/5502
Location: Australia
Contact:

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by Matt » December 26th, 2019, 12:59 am

Is Fastboot on or off?

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 26th, 2019, 12:12 pm

@NRGDEAD Everything is up to date.

@Matt I've tried both, and same result.

User avatar
NRGDEAD
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 821
Joined: September 22nd, 2017, 3:10 am
I am a: Noob
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by NRGDEAD » December 26th, 2019, 5:30 pm

Hm, I'd try to reset the settings by holding Start and Select on boot. Maybe that helps (probably not).
Cue2cu2: A Python script for creating CU2 sheets via the command line on Linux/Mac/Windows.
GitHub / Forum

PSIO wallpaper template in Photoshop format.

User avatar
Matt
Cybdyn Systems - Admin
Cybdyn Systems - Admin
Posts: 2855
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
PlayStation Model: H2000/5502
Location: Australia
Contact:

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by Matt » December 27th, 2019, 2:04 am

That's really odd. Could be a parallel port issue then :)

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 27th, 2019, 7:22 am

NRGDEAD wrote:
December 26th, 2019, 5:30 pm
Hm, I'd try to reset the settings by holding Start and Select on boot. Maybe that helps (probably not).
Reseting seems to have done the job ! Great !!

User avatar
NRGDEAD
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 821
Joined: September 22nd, 2017, 3:10 am
I am a: Noob
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by NRGDEAD » December 27th, 2019, 7:40 am

Weird. But, glad it works. Maybe a reset will also help ortape.
ortape wrote:
December 25th, 2019, 2:01 am
I experience a similar thing
Cue2cu2: A Python script for creating CU2 sheets via the command line on Linux/Mac/Windows.
GitHub / Forum

PSIO wallpaper template in Photoshop format.

ortape
Just Joined
Just Joined
Posts: 8
Joined: October 16th, 2019, 7:25 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by ortape » December 27th, 2019, 3:47 pm

NRGDEAD, I reset the settings by holding Start and Select on boot but still just see a black screen when attempting to launch a game after a cold boot. I found disabling Fastboot did eliminate the problem, though, but re-enabled it afterward since it is still faster to reset the console after the PSIO displays "Initialising".

My post was more corroboration than complaint for what it's worth :o)

Code: Select all

Menu System Version: 2.6 (Build 10)
ARM Firmware: 2.6.6
FPGA Firmware: STV4 09/6/2019

User avatar
NRGDEAD
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 821
Joined: September 22nd, 2017, 3:10 am
I am a: Noob
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by NRGDEAD » December 27th, 2019, 9:36 pm

Hm, maybe Matt and Yuri can have a look.
Cue2cu2: A Python script for creating CU2 sheets via the command line on Linux/Mac/Windows.
GitHub / Forum

PSIO wallpaper template in Photoshop format.

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 28th, 2019, 3:45 am

Hum it seems to not have solved it fully ... still have the prob ...

i've tried also disbling fastboot, but the same for me.

For info i'm on a JAP unit with a 220V PSU.

The weird thing is that it used to work flawlessly since i've received it, and i was a first batch orderer ...

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 1930
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by Takehaniyasubiko » December 28th, 2019, 10:18 am

MeteK wrote:
December 28th, 2019, 3:45 am
Hum it seems to not have solved it fully ... still have the prob ...

i've tried also disbling fastboot, but the same for me.

For info i'm on a JAP unit with a 220V PSU.

The weird thing is that it used to work flawlessly since i've received it, and i was a first batch orderer ...
Just a thought, but have you checked if this changes when you toggle between Midboot and LoadExec?
Because we don't know when we will die, we get to think of life as an inexhaustible well. Yet everything happens only a certain number of times, and a very small number really. How many more times will you remember a certain afternoon of your childhood, an afternoon that is so deeply a part of your being that you can't even conceive of your life without it? Perhaps four, five times more, perhaps not even that.
― Paul Bowles

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » December 29th, 2019, 4:54 am

Yep, no change.

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 1930
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am
PlayStation Model: SCPH-1002

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by Takehaniyasubiko » December 29th, 2019, 9:15 am

MeteK wrote:
December 29th, 2019, 4:54 am
Yep, no change.
Does this happen with every single game on your list or is just a specific title?

Did you try changing the number of folders on your SD card to see if it makes a difference?
Because we don't know when we will die, we get to think of life as an inexhaustible well. Yet everything happens only a certain number of times, and a very small number really. How many more times will you remember a certain afternoon of your childhood, an afternoon that is so deeply a part of your being that you can't even conceive of your life without it? Perhaps four, five times more, perhaps not even that.
― Paul Bowles

User avatar
MeteK
Active at Cybdyn Systems
Active at Cybdyn Systems
Posts: 41
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by MeteK » January 15th, 2020, 12:33 am

Each game it's the same... yep i've tried with a SD with only one game, same result...

User avatar
Matt
Cybdyn Systems - Admin
Cybdyn Systems - Admin
Posts: 2855
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
PlayStation Model: H2000/5502
Location: Australia
Contact:

Re: Have to rebbot to launch a game

Post by Matt » January 15th, 2020, 8:01 am

You can send the cartridge back to us and we'll take a look at it if you want, but most likely it's a problem with your parallel port connection.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests