chrono cross black screen !

Software title information and feedback tested by customers
Forum rules
Before posting, make sure you have tried all the EXTDSP settings available found in the 'Options' in the Menu System! Also be sure to check JIRA if your game is currently not working and is already being worked on.
Post Reply
aboodii
Just Joined
Just Joined
Posts: 1
Joined: September 7th, 2019, 2:24 pm

chrono cross black screen !

Post by aboodii » September 7th, 2019, 2:35 pm

i just tried the game today and its not working with the newest update :naughty

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 7th, 2019, 7:24 pm

Confirmed, Chrono Cross is broken on V2.6.7. I tried Midboot and all the EXTDSP settings. :cry:

User avatar
krisk77
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 367
Joined: December 9th, 2015, 1:37 pm

Re: chrono cross black screen !

Post by krisk77 » September 7th, 2019, 7:32 pm

Quite another popular title too.
NTSC JP 5000 PU-8/PSIO Switchboard
NTSC JP 7000 PU-20/Mayumi 4 chip + PSIO Switchboard

PAL 7502 PU-22/Mayumi 4 Chip + PSIO Switchboard

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 7th, 2019, 7:35 pm

krisk77 wrote:
September 7th, 2019, 7:32 pm
Quite another popular title too.
Arguably the best JRPG on the system.

Personally, I love it more than Chrono Trigger.

Xenogears doesn't work on the old firmware and Chrono Trigger doesn't work on the new firmware. It's, like, pick your poison. :(

fernan1234
Lives in the Cybdyn Systems Server
Lives in the Cybdyn Systems Server
Posts: 177
Joined: June 4th, 2018, 8:23 am

Re: chrono cross black screen !

Post by fernan1234 » September 8th, 2019, 12:19 am

This one hurts a lot.

Didn't Xenogears at least run before, but crashed only under particular circumstances? That's better than outright not starting!

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 8th, 2019, 12:21 am

fernan1234 wrote:
September 8th, 2019, 12:19 am
This one hurts a lot.

Didn't Xenogears at least run before, but crashed only under particular circumstances? That's better than outright not starting!
Xenogears used to crash at the very last battle, although you could also run in other crashes, depending on your playstyle. I guess anything is better than a black screen on boot, but it's not like we had a perfectly working firmware before.

fernan1234
Lives in the Cybdyn Systems Server
Lives in the Cybdyn Systems Server
Posts: 177
Joined: June 4th, 2018, 8:23 am

Re: chrono cross black screen !

Post by fernan1234 » September 8th, 2019, 12:45 am

Yeah, 2.6.5 was far from perfect, but it's increasingly looking like it was better. This game compatibility forum is a lot more active with new topics than before. That tells you something.

Perhaps something was a bit too rushed with the last two versions. Whatever new stuff was implemented there needs to be looked at again. Perhaps go even as far back as to revise what 2.6.5 changed. Now that I think about it, no one ever reported problems with FF7 before 2.6.5, and it would be hard to believe no one played it before that.

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 10th, 2019, 12:26 am

https://jira.cybdyn-systems.com.au:2053 ... 2chrono%22

Chrono Cross failed to boot in 2016 due to the Menu System not parsing its CNF correctly. Had this issue come back because of simple forgetfulness or is it something else this time?

User avatar
Matt
Cybdyn Systems - Admin
Cybdyn Systems - Admin
Posts: 2443
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
PlayStation Model: H2000/5502
Location: Australia
Contact:

Re: chrono cross black screen !

Post by Matt » September 10th, 2019, 5:12 am

This is fixed in Menu System V2.6.8 which we will release soon. You need to use K1V3 via LoadExec for it to work though.

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 12th, 2019, 7:50 am

Chrono Cross works with K1V4 now, so I guess it's the recommended method?

User avatar
Matt
Cybdyn Systems - Admin
Cybdyn Systems - Admin
Posts: 2443
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
PlayStation Model: H2000/5502
Location: Australia
Contact:

Re: chrono cross black screen !

Post by Matt » September 12th, 2019, 1:48 pm

Takehaniyasubiko wrote:
September 12th, 2019, 7:50 am
Chrono Cross works with K1V4 now, so I guess it's the recommended method?
K1V3 or K1V4 will be fine.

User avatar
Takehaniyasubiko
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
/// CYBDYN SYSTEMS ELITE ///
Posts: 894
Joined: March 13th, 2018, 5:04 am

Re: chrono cross black screen !

Post by Takehaniyasubiko » September 18th, 2019, 2:52 am

Chrono Cross was badly affected by V2.6.9. The game severely slows down on the 2D fields. None of the EXTDSP modes fixes it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests