Page 1 of 1

240p Test Suite

Posted: July 7th, 2019, 12:46 pm
by Takehaniyasubiko
I've been using 240p Test Suite a lot for the last few days and I've noticed it sometimes doesn't boot properly. It seems totally random. It boots just fine most of the time, but sometimes there will just be a black screen. At first, I thought this had something to do with resetting PS1, but it can happen even after a power cycle, on a fresh boot.

Re: 240p Test Suite

Posted: July 7th, 2019, 4:28 pm
by Matt
That's a custom made program isn't it?

Re: 240p Test Suite

Posted: July 7th, 2019, 6:39 pm
by NRGDEAD
It is.
I've used it occasionally but haven't had any trouble as far as I can remember. Also no idea if the version I use is still up to date. I copied it over back in September 2018.

Code: Select all

1ffbb8e51877cc59f60fdf979217c5c1  240P_TEST_SUITE.bin
Edit: According to the Github repository, my version is up to date and MD5 is matching the current binary.

Re: 240p Test Suite

Posted: July 7th, 2019, 9:47 pm
by Takehaniyasubiko
I've noticed it only because I've been using it A LOT in the past few days. I was calibrating some CRTs and it simply doesn't boot at times, seemingly at random.

Can it have something to do with its very small size (867,9 kB)?

Re: 240p Test Suite

Posted: July 8th, 2019, 4:12 am
by NRGDEAD
Hard to tell. I couldn't boot it on Epsxe. Haven't tried Mednafen.

Re: 240p Test Suite

Posted: August 30th, 2019, 11:57 am
by Takehaniyasubiko
I tested it with the new firmware and it still gives a black screen of death at random, no matter if it's Midboot or any of the KV1s.

Re: 240p Test Suite

Posted: September 2nd, 2019, 3:37 am
by James-F
That's a shame, I use this 240p test suite plenty.
It has a "stop cd spin" command when the CD loads into memory, is that emulated correctly?

It is indeed a homebrew but it might be as hard a Jackie Chan to emulate correctly, since it doesn't boot in Beetle PSX (libretro) either which is considered to be very accurate. It does load in Xebra though.

Re: 240p Test Suite

Posted: September 2nd, 2019, 3:51 am
by Takehaniyasubiko
It mostly loads fine and it's usable, but yeah, sometimes, seemingly at random, it will just get stuck on a black screen.