PSIO not working(details)

Feel free to go ahead and ask for Help and Support or check out what's already been answered from other customers
Post Reply
kruuth
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 23
Joined: July 21st, 2016, 4:13 am

PSIO not working(details)

Post by kruuth » March 29th, 2017, 4:22 am

I have two units. One is SCPH-5001 and the other is SCPH-1001. I've got the switch boards installed correctly but in both cases, the units behave the same. Both units have the MMC3 Modchip installed.

Both boot directly to the PSX menu. This happens with and without a game disc. The PSIO units both have the SD card formatted Fat32.

Any suggestions? I can post pictures of the solder job. All traces were cut as per the instructions.

User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1185
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PSIO not working(details)

Post by Matt » March 29th, 2017, 9:14 am

Sounds like a bad Switch Board install. Send photos please.

kruuth
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 23
Joined: July 21st, 2016, 4:13 am

Re: PSIO not working(details)

Post by kruuth » March 30th, 2017, 5:21 am

Here are the pics of the two boards.

Image
Image
Image
Image

User avatar
MateriaMind
Lives in the PSXDEV Server
Lives in the PSXDEV Server
Posts: 245
Joined: February 26th, 2014, 10:04 pm
I am a: Nurse
PlayStation Model: SCPH-5501
Location: United States

Re: PSIO not working(details)

Post by MateriaMind » March 30th, 2017, 6:32 am

We need some closer pics showing the solder detail and pics of the actual trace cuts as well. There could be a few things going on here that we'll need to sort through first.
"What is a man?!? A miserable little pile of secrets!"

kruuth
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 23
Joined: July 21st, 2016, 4:13 am

Re: PSIO not working(details)

Post by kruuth » April 13th, 2017, 1:34 am

Pics coming

kruuth
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 23
Joined: July 21st, 2016, 4:13 am

Re: PSIO not working(details)

Post by kruuth » April 13th, 2017, 1:44 am


User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1185
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PSIO not working(details)

Post by Matt » April 13th, 2017, 3:59 am

From what I can see it looks okay. The problem might be your trace cuts are bad, but really, I would suggest just sending in your boards and I'll get them sorted for you. It's easier this way.

kruuth
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 23
Joined: July 21st, 2016, 4:13 am

Re: PSIO not working(details)

Post by kruuth » May 4th, 2017, 11:29 pm

I'm ok with that Matt but I'm in the USA. Can you PM me?

User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1185
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PSIO not working(details)

Post by Matt » May 5th, 2017, 3:52 am

kruuth wrote:
May 4th, 2017, 11:29 pm
I'm ok with that Matt but I'm in the USA. Can you PM me?
Just PM me with whatever it is you want to say, or email us using the PSIO website directly. Either way, all you do is purchase a modification service and send the board it...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests