PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony scrn

Feel free to go ahead and ask for Help and Support or check out what's already been answered from other customers
Post Reply
cogdill
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 3
Joined: February 19th, 2016, 11:50 pm

PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony scrn

Post by cogdill » April 29th, 2016, 10:46 pm

Hi, I am looking for some advice. I tried to install the switchboard myself, I followed the instructions for my motherboard and I thought I did alright for my first time, except maybe the left side doesnt look the best (Im not sure if the wire is touching the contacts through the solder). Pretty sure I cut the right traces and the soldering besides that looks ok. I tried to turn the system on without the psio cart plugged in with a game inside and it only played the first sony screen then it sat on that screen, I plugged the psio cart in and same thing. I dont know what to do guys and im hoping i diddnt ruin the switchboard. If theres anyone out there that can help me or give me some advice I would appreciate it. Should I send my motherboard in and pay for the installation service Im not sure if i can even do that still and since ive already tried to install it, or do you think its fixable if i had a few pointers and i could go back and fix the work, or should i just have someone i know attempt to fix it? Thanks in advance for any input I feel like crap about this.

User avatar
fille1976
Active around PSXDEV
Active around PSXDEV
Posts: 73
Joined: November 15th, 2015, 9:19 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by fille1976 » April 30th, 2016, 12:20 am

better post a photo of your install so more people can look if something is wrong.

cogdill
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 3
Joined: February 19th, 2016, 11:50 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by cogdill » April 30th, 2016, 12:29 am

I will try to upload some photos tonight when i get home

User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1246
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by Matt » April 30th, 2016, 1:01 am

You can try to send it in and I'll take a look at it and try to get it going. Just buy the install option from the 'Store'. No promises getting it going though since the mainboard has been tampered with, but it should be repairable. It depends on the damage that has been done :P

In the meantime, please try to get some photos up.

cogdill
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 3
Joined: February 19th, 2016, 11:50 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by cogdill » July 13th, 2016, 8:34 am

Hey, sorry I took so long to reply I have been dealing with some personal things and this has been on the backburner until now. Here is the link to the photos of my board http://imgur.com/a/FOmB0 if you need more pics let me know. Im going to go purchase the Install package after posting this, and mail the console out tomorrow afternoon (7/13) Thank you very much for your patience and help I really appreciate it, If I really screwed up the board I'll accept it and maybe I can buy another chip and send you another console and have it installed? if this is possible please let me know. Again Thanks for the help!

Image

Thomas83Lin
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 32
Joined: July 20th, 2013, 1:04 am
Contact:

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by Thomas83Lin » July 13th, 2016, 12:30 pm

See some shorts in the pic hopefully its not damaged, If it was me I'd send in another console just to be safe but you may get lucky with it not being permanently damaged. Good Luck
Check out and Request WiiU\Wii\VC\Wiiware Codes from me Here

User avatar
fille1976
Active around PSXDEV
Active around PSXDEV
Posts: 73
Joined: November 15th, 2015, 9:19 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by fille1976 » July 13th, 2016, 3:45 pm

euh,many shorts for sure,thats not good.
why you use so much solder?

User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1246
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by Matt » July 13th, 2016, 4:47 pm

I'm not even going to bother... :naughty

Just buy an install service and send in your board please.
That's now going to take me some time to clean and fix up.

User avatar
MateriaMind
Lives in the PSXDEV Server
Lives in the PSXDEV Server
Posts: 245
Joined: February 26th, 2014, 10:04 pm
I am a: Nurse
PlayStation Model: SCPH-5501
Location: United States

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by MateriaMind » July 14th, 2016, 3:06 pm

Holy shit!!! That wasn't soldered- that was straight up welded!!!

ADDENDUM: Just razzin' ya bud. When I first started soldering, it wasn't pretty either. Between burned/ melted PCB parts and those damn, small rectangular surface mounted capacitors- I went through a few PlayStations in my day. It's all good.
"What is a man?!? A miserable little pile of secrets!"

User avatar
MeteK
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 33
Joined: October 25th, 2016, 11:56 am

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by MeteK » March 6th, 2017, 11:22 am

It's must be a joke.... :shock:

User avatar
squallrs
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 33
Joined: June 18th, 2015, 9:51 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony

Post by squallrs » March 7th, 2017, 1:07 am

OMG ! :shock: Fake or real ?!?

krisk77
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 30
Joined: December 9th, 2015, 1:37 pm

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony scrn

Post by krisk77 » April 16th, 2018, 12:47 am

Sorry to bump this, yet I couldn't help but laugh. I'm still quite a noob at soldering but that does look like a joke (was it a real install?)

Some welded points going on there, as pointed out already lol.



I would have liked to have seen a positive outcome of this, yet the OP has done a golden runner and not updated the thread since.

User avatar
keropi
Curious about PSXDEV
Curious about PSXDEV
Posts: 34
Joined: January 8th, 2013, 5:37 am
Location: Greece

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony scrn

Post by keropi » April 16th, 2018, 5:25 am

pretty sure that's a troll post or something....

User avatar
Matt
Cybdyn Systems
Cybdyn Systems
Posts: 1246
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
I am a: Systems Designer
Skype: psio94
Location: Australia
Contact:

Re: PU-20 / Tried to install myself, system only shows sony scrn

Post by Matt » April 16th, 2018, 1:49 pm

It's gotta' be... lol.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest